miercuri, 17 februarie 2010

Colonel(r) Florian GÂRZ


Camaradul nostru este membru al Filialei Sectorului 5 Bucureşti a A.N.C.M.R.R. din anul 1994.
S-a născut la 1 aprilie 1935, în satul Borozel, judeţul Bihor.
După absolvirea Liceului Militar ,,Dimitrie Cantemir” şi a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Infanterie ,,Nicolae Balcescu” din Sibiu, a fost repartizat la Direcţia Informaţii Militare, unitate în care şi-a derulat cariera militară căreia i s-a dedicat.
Între timp şi-a perfecţionat pregătirea profesională, urmând ,,Academia de Înalte Studii Militare” şi diverse cursuri de specializare, toate absolvite cu titlul de şef de promoţie.
In prestigioasa intituţie - aflată în topul celor ce au ca obiectiv siguranţa naţională- a indeplinit misiuni de cercetare strategică în afara ţării, dar şi in Secţia de analiză-sinteză, al carui şef a fost.
După trecerea în rezervă, datorită calităţilor sale de expert în culegerea de informaţii, cât şi de analiză şi prognoză a fost numit consilier în Departamentul pentru Apărare, Siguranţă Naţională şi Ordine Publică şi de şef al Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din cadrul Preşedinţiei României.
In acelaşi timp, dorinţa nestăvilită pentru înţelegera ,,în profunzime” a evenimentelor definitorii care au marcat istoria umanităţii, l-a deteminat să elaboreze numeroase studii de specialitate, printre care ,,Surprinderea în războiul modern” şi ,,Bătălia aeroterestră 2000” publicate în anii ’80 şi confirmate, în special în războiul din Golful Persic din 1990-1991.
Cărţile sale ,,Iugoslavia în flăcări”(1993), ,,N.A.T.O. – Globalizare sau dispariţie” (1995), ,,Expansiunea spre est a N.A.T.O.”(1997), ,,C.I.A. contra K.G.B.” (1999), ,,Trezirea Marelui Dragon – China În Reformă”(2000; co-autor: Ioan Parepa), ,,Ghidul spionului român”(2001, ,,Spionajul total în acţiune(2001), ,,Democraţia hienelor/Spionaj, sânge şi teroare” şi ,,Spionaj şi diversiune”(2002), ,,Spionajul şi Puterea”, ,,Spionaj şi sex”(2003), ,,Noua Apocalipsă”, ,,Apocalipsa şi România”(2004), ,,Cavalerii Apocalipsei”, ,,Istoria interzisă”(2005), ,,Antichrist în Război”(2006), ,,Papa, marele spion”, ,,Judecata de Apoi”(2007, ,,Turnul Babel”, ,,Spionul universal”(2008) şi ,,Marea înşelăciune”(2009) sunt modele de geopolitică aplicată şi constituie material bibliografic în toate centrele de învăţământ superior, fie ele militare sau civile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu